compactstation

Compactstation

Grote gebouwen hebben een grote energievoorziening nodig. De enige manier om dit goed aan te pakken zonder dat het te veel ruimte inneemt, is het aanschaffen van een compactstation. Een compactstation wordt altijd door onze specialisten geplaatst en kan daarnaast ook door ons worden onderhouden. Voordat je een afspraak maakt om een compactstation te laten installeren, is het goed om te weten wat een compactstation is en waarom het een goede investering voor jouw energievoorziening kan zijn.

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur
Bart Verkerke
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Wat is een compactstation?

Een compactstation is een compleet ingericht station dat in een keer wordt geplaatst in jouw gebouw of op jouw locatie. Dit station bevat de volgende onderdelen:

 • Een inkoopdeel, waar de netbeheerder een schakelinstallatie plaatst dat ervoor zorgt dat er verbinding wordt gemaakt met het openbare energienetwerk.
 • Een transformatiedeel, waarin de transformator staat die de hoogspanning omzet in laagspanning.
 • Een laagspanningsdeel, dat te maken heeft met beveiliging. Hierop wordt de installatie van jouw gebouw of de productie van energie aangesloten.

Over het algemeen hebben gebouwen een technische ruimte voor bovenstaande onderdelen. Als jouw gebouw dit niet heeft, dan is een compactstation een voordelige oplossing. Het biedt de zekerheid dat de energievoorziening niet onnodig veel ruimte inneemt en te allen tijde op een veilige plek staat.

Verschil tussen compactstation en transformatorstation

Een compactstation is een kleine ruimte waarin een transformator staat. De transformator zet hoogspanning om in laagspanning. Dit is eigenlijk hetzelfde als een transformatorstation. Het verschil zit hem in het formaat. Zoals de naam al aangeeft is een compactstation compact en dus kleiner. De installaties zijn van buitenaf bereikbaar in tegenstelling tot een inpandig of betreedbaar transformatorstation. Het ontwerp van een compactstation kan worden aangepast aan jouw wensen. Het station biedt kortom ruimte voor alle onderdelen die nodig zijn om jouw gebouw van voldoende energie te voorzien.

Wanneer heb je een compactstion nodig

Zoals eerder beschreven kan het voorkomen dat jouw gebouw niet de technische ruimte heeft waar onder andere de transformator netjes in kan worden geïnstalleerd. Een compactstation maakt het mogelijk om deze onderdelen de ruimte te bieden en netjes weg te werken. Met een compactstation wordt de energievoorziening veilig aangesloten bij een netbeheerder en kan er van buitenaf energie goed worden geregeld.

Daarom kies je voor BINK Elektro

Denk jij dat jouw gebouw ook een compactstation kan gebruiken? Als je een compactstation bij BINK Elektro koopt, profiteer je meteen van een aantal voordelen:

 • Betrouwbare energievoorziening
 • Hoge kwaliteit componenten
 • Een compleet ingericht compactstation
 • ISO-gecertificeerd
 • Vermogens van 250kVA tot wel 2500 kVA
 • 24/7 een storingsdienst beschikbaar
 • Jarenlange ervaring op het gebied van elektro installaties
 • Betrouwbaar familiebedrijf

Klant aan het woord

"Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! "

Wij hebben de Brede School in Tholen geïnstalleerd. Het gehele bouwproces werd begeleid door JK Bouwconsult in opdracht van de Gemeente Tholen. Johan Koedood, namens JK Bouwconsult; “BINK Elektro mag trots zijn op dit project. Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! Door heel het team van BINK is er hoogstaand kwalitatief werk geleverd!”

Aansluiten bij de netbeheerder

Een compactstation is een snelle en makkelijke manier om het energieverbruik veilig aan te laten sluiten bij de netbeheerder. Een vakbekwaam specialist van BINK Elektro komt langs om het compactstation te installeren en staat altijd klaar om de installatie te onderhouden.

In 5 stappen voorzien van voldoende elektriciteit

Geen zin in gedoe om jouw gebouw te voorzien van voldoende elektriciteit? In de volgende 5 stappen is de energievoorziening al geregeld:

 • Neem contact op met BINK Elektro om een van onze adviseurs te spreken.
 • Samen met de adviseur wordt jouw energiebehoefte in kaart gebracht. Wanneer gewenst is het geen probleem voor de adviseur om langs te komen bij jouw gebouw.
 • Als de adviseurs een goed beeld hebben van de wensen en mogelijkheden zullen zij een offerte op maat maken.
 • Wanneer de offerte akkoord is, is het aan onze engineers om een energievoorziening te ontwerpen die aansluit bij jouw energiebehoefte.
 • Als het ontwerp eenmaal klaar is, plannen we een datum om jouw compactstation te realiseren.

Service en onderhoud

Als de energievoorziening is aangesloten bij de netbeheerder is het verder aan ons hier verantwoordelijkheid voor te dragen wanneer nodig. We komen periodiek langs voor een inspectie en om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan jouw installatie. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van het soort installatie. Als tijdens de inspectie blijkt dat er toch meer werkzaamheden nodig zijn, hoor je dat meteen van ons. We plannen dan een overleg in om de werkzaamheden te bespreken en vervolgens uit te voeren.

BINK Elektro heeft enkel ervaren specialisten in dienst die jou helpen de energievoorziening veilig en makkelijk te regelen. Of je nu belt voor advies over de energievoorziening of twijfelt bij mogelijke werkzaamheden, onze vakmensen helpen je verder.

team

Vakmensen helpen je verder

Kan jouw energievoorziening ook een compactstation gebruiken? Met onze vakmensen kost de installatie jou geen energie, maar levert het eindelijk wel voldoende energie op! Neem contact op met BINK Elektro via 076 599 1700 of via het contactformulier boven aan de pagina en laat je door ons adviseren in het maken van de beste keuze.