Nieuwbouwproject Kloostervelden

BINK Elektro installeert nieuwbouwplan Kloostervelden

Op de uitgestrekte locatie van het voormalige houtproductiebos, gesitueerd ca. 700 meter van het Winkelhart Etten-Leur, wordt het grootschalige plan Kloostervelden gerealiseerd. Het plan behelst de realisatie van in totaal 142 wooneenheden; 25 grondgebonden rij- en hoekwoningen, 44 sociale huurappartementen, circa 44 koopappartementen en 29 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Begin 2022 gaat de bouw van start. De verwachte oplevering staat gepland voor Q1 2023.

Comfortabel wonen in een parkomgeving

Bestaande landschappelijke structuren worden zoveel als mogelijk en met respect voor historische elementen, in de nieuwe stedenbouwkundige opzet geïntegreerd. Hierdoor kan wonen in Kloostervelden worden omschreven als wonen in een parkomgeving. Daarnaast worden alle woningen uitgevoerd met duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen en duurzame warmteopwekking (middels warmtepompen).

De installatie

BINK Elektro realiseert de elektrische installaties van alle woningen en appartementen. Denk hierbij o.a. aan de meterkast, wandcontactdozen, lichtpunten tot hele lichtplannen op maat, zonwering en het schakelmateriaal. Maar ook in de algemene voorzieningen o.a. lift installaties, verlichting binnen en buiten, intercomsystemen en toegangscontrole systeem. Daarnaast mogen wij het appartementencomplex voorzien van een Qcharge laadstation voor elektrische auto’s. Met Qcharge kun je dynamisch laden, een unieke technologie in de markt. Hierdoor is het mogelijk om tot 3x zoveel elektrische auto’s op te laden in vergelijking met traditionele oplossingen. Ideaal dus voor appartementencomplexen en parkeergarages.

Tot slot installeert ons zusterbedrijf, BINK Solar, de zonnepanelen in dit plan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Aanbesteding Gemini College gewonnen!

Nieuwbouwproject distributiecentrum EDCR

Gootschalig nieuwbouwplan Haag 5