Tweede opdracht voor het Dongemond College!

BINK Groep installeert de verduurzaming van het Dongemond college

Het Dongemond college is een school voor voortgezet onderwijs met twee locaties en vier onderwijsgebouwen. In 2021 heeft BINK Groep het splinternieuwe lesgebouw in Raamsdonksveer geïnstalleerd. Na een succesvolle uitvoering van deze opdracht klopt het Dongemond College wederom aan bij dezelfde bouwpartners voor de vernieuwing en verduurzaming van de drie bestaande onderwijsgebouwen, gelegen in Made en Raamsdonksveer.

Dit betekent dat de school voor de bouwtechnische onderdelen weer in zee is gegaan met Breda Bouw en voor de installaties met BINK Groep. Daarnaast is Klictet betrokken als installatie adviseur en Marquart als architect. BINK Groep is totaalinstallateur en tevens de penvoerder van dit verduurzamingstraject.

Werkzaamheden

De leslokalen in het onderwijsgebouw in Made worden door KIN Installatietechniek voorzien van WTW-units die regelen op basis van CO2. De WTW-units zorgen voor een uitstekende luchtkwaliteit in de leslokalen. Hierdoor voldoet dit onderwijsgebouw aan het label ‘Frisse scholen B’. Verder vervangt BINK Elektro in dit gebouw de verlichtingsarmaturen door LED verlichting.

Voor de twee bestaande onderwijsgebouwen in Raamsdonksveer vervangt BINK Elektro  onder andere de verlichtingsarmaturen, de verdeelkasten, het gebouwbeheerssysteem, de lestijdensignalering en noodverlichting. Daarnaast worden ook de transformatoren verzwaard en installeren zij de nieuwe BINAS-lokalen. BINK Beveiliging levert haar bijdrage door het vervangen van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en de inbraakbeveiliging. BINK Solar maakt verschillende aanpassingen aan de bestaande pv-installatie. Verder voorziet KIN de twee lesgebouwen van nieuwe cv-ketels en een warmtepomp. De cv-ketels leveren de volledige warmteopwekking. De warmtepomp verzorgt de warmte in het tussenseizoen. Deze schakelt uit wanneer de gewenste aanvoertemperatuur niet meer kan worden behaald of wanneer de COP lager is dan 3,0. Dit om het rendement van de warmtepomp te optimaliseren. KIN Installatietechniek plaatst verder ook een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie die regelt op temperatuur en CO2. Door het realiseren van deze duurzame installaties voldoen ook deze gebouwen aan het label ‘Frisse scholen B’.

Frisse scholen

Verduurzaming staat centraal in deze opdracht, met als doel de luchtkwaliteit en temperatuur binnen het gebouw aanzienlijk te verbeteren om uiteindelijk het label “Frisse scholen B” te behalen. Dit label toont aan dat het schoolgebouw een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuw Mertersem

Achter ’t Packhuis

De Roskam in Zundert