Cultuurhuis De Nobelaer

De Nobelaer

Projectinformatie

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Vrolijk
Disciplines: elektrotechniek, beveiliging, zonnepanelen en werktuigbouwkunde

Samen met Bouwbedrijf Vrolijk hebben wij cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur gebouwd en geïnstalleerd. Het 5.000 m2 splinternieuwe cultuurhuis met theater, bibliotheek en kunstencentrum is een toekomstbestendig gebouw.

Projectpartners

In oktober 2019 startte de selectieprocedure waarbij verschillende aannemers hun referentieprojecten aan de Gemeente Etten-Leur presenteerden. Vijf bedrijven werden geselecteerd om in te schrijven en het Moerdijkse bouwbedrijf Vrolijk was er daar één van. "We hebben als partners voor dit project ingeschreven; Vrolijk als bouwbedrijf, BINK Groep voor de elektrische installatie en installatiebedrijf KIN voor de werktuigbouwkundige installaties”, vertelt projectleider Fons Laurijssen van bouwbedrijf Vrolijk. Van alle inschrijvingen kwamen wij het beste uit de test en hebben we de aanbesteding gewonnen!

Veelomvattende technische installatie

Bij de bouw van De Nobelaer namen BINK en KIN gezamenlijk het complete installatiewerk voor hun rekening. “Het gaat in zo’n multifunctioneel gebouw om een zeer uitgebreide en complexe installatie die via een gebouwbeheersysteem te besturen is. Van verlichting tot ventilatie, van verwarming tot koeling en van een datanetwerk tot beveiligingsinstallaties. Als je alleen al kijkt naar de twee loopbruggen in de multifunctionele theaterzaal met ieder ruim 200 aansluitpunten voor theatertechniek, dan geeft dat wel aan dat dit voor ons een mooi en omvangrijk project was”, aldus John Antens, projectleider BINK Elektro.

Veiligheid

Er werden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van het nieuwe cultuurhuis. BINK Beveiliging zorgde ervoor dat de brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoen. Verder is de nieuwbouw voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van camerabeveiliging en toegangscontrole.

Duurzame installaties

Het cultuurhuis is door BINK Solar uitgerust met 186 zonnepanelen. Samen produceren de panelen ruim 54.000 kWh aan zonne-energie per jaar. Genoeg om het verbruik van 18 huishoudens te compenseren en een CO2 uitstootbesparing van 34 ton per jaar.

KIN Installatietechniek heeft het cultuurhuis voorzien van de sanitaire en werktuigbouwkundige installaties. Zo hebben zij voorzien in de hemelwaterafvoer, riolering, waterleiding, brandbestrijding en het sanitair. Tevens hebben ze iedere gebouwfunctie voorzien van een eigen klimaatinstallatie om zo te voldoen aan de strenge geluidseisen. Verder is er een duurzame warmtepomp geïnstalleerd als opwekker voor o.a. de vloerverwarming, luchtverwarming en –koeling. De theaterzaal is zelfs voorzien van een BaOpt-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht van de verwarming, ventilatie en koeling tochtvrij alle hoeken van de ruimte bereikt. Het CO2-niveau, de temperatuur en het vochtgehalte zijn altijd optimaal en er kan bovendien flink worden bespaard op energieverbruik. De totale klimaatinstallatie is bestuurbaar via een gebouwbeheersysteem.

Geleverde oplossing

Horeca en recreatie

Als wij een theater, bioscoop, restaurant, evenementenhal of indoor speelpark installeren houden wij rekening met klantbeleving, gebruiksvriendelijkheid, snelheid en gastvrijheid. Een goede e-installatie draagt bij aan het verhogen van de klantbeleving en is super makkelijk is gebruik. Zo verander je met behulp van ons domotica systeem met één druk op de knop de sfeerverlichting, bedien je je raamdecoratie en je muziek. 

BINK Elektro heeft de ervaring met het werken voor organisaties op het gebied van recreatie en amusement. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden bijvoorbeeld E-installaties bij indoor speelparken, evenementenhallen, theaters, foodhallen en cultureel centra's. We beheersen alle specialistische technieken en hebben kennis van de normen die gelden voor openbare ruimtes. Zo hebben wij de mankracht op slim om te gaan met ruime openingstijden en seizoendruktes. En staan onze installateurs 24 uur per dag voor je klaar bij een storing.

"Hier heeft iemand zijn ziel en zaligheid in gelegd"

De bouw van nieuwe woningen en de inzet van BINK Elektro, ze worden reeds sinds lange tijd in één adem genoemd. Het speciaal hierop gerichte ‘projectteam woningbouw’ van BINK is dan ook een van de oudste takken van sport binnen het bedrijf. Met als grootste troef de prettige samenwerking met partners in deze bouw. In het gesprek met Willem-Jan Aarsen, directeur bij Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV, is het een van de onderwerpen. We ontmoeten hem op de bouw van De Groene Kamers in Rijsbergen.

Bespreek het met onze adviseur of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkelektro.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.