Duurzaam en energiezuinig schoolgebouw in Roosendaal

Jan Tinbergen College

Klaar voor de toekomst!

Het Jan Tinbergen College is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en mavo in Roosendaal. Het nieuwe gebouw, oftewel de D-vleugel, vormt samen met de bestaande ABC-vleugel het totale schoolcomplex. De D-vleugel heeft ruimte voor ongeveer 350 leerlingen. Met de ABC-vleugel samen is de capaciteit 1500 leerlingen. Het nieuwe gebouw is uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo is het gebouw volledig gasloos, uitgerust met energiezuinige LED-verlichting en wekt de school zelf energie op met behulp van de zonnepanelen op het dak. 

Tijdens de bouw is qua materiaalkeuze gekeken volgens het 'life-cycle-principe': niet alleen wat er nu zuinig en nuttig kan, maar ook al nadenken over de toekomst. Hoe kan het gebouw in de toekomst nog op andere manieren worden ingezet? Hoe kunnen toekomstige verbouwingen mogelijk worden gemaakt en als het ooit wordt afgebroken, hoe kan het materiaal dan zo goed mogelijk gescheiden en hergebruikt worden? 

 

De installatie

Voor het Jan Tinbergen College hebben wij met veel plezier de volgende installaties gerealiseerd: 

  • 10Kv compactstation
  • Licht en kracht installaties
  • Data installatie en glasvezelbekabeling
  • Inbraakdetectie systeem
  • Brand en ontruimingsinstallatie gecombineerd met lestijdensignalering
  • PV-systeem
  • Verlichtingsinstallatie conform NEN12464
  • Decentrale noodverlichtingsinstallatie conform NEN1838
  • Tereinverlichting
  • Gebouwbeheersysteem (KNX)

 

Geleverde oplossing

Onderwijs

Wij weten wat er nodig is om goed onderwijs te kunnen bieden. Binnen onderwijsgebouwen worden hoge eisen gesteld aan het binnenklimaat. Het is voor medewerkers en leerlingen belangrijk om ruimten te creëren waar prettig licht, voldoende aansluitpunten en slimme domotica niet mogen ontbreken. Duurzaamheid speelt een grote rol en daardoor zijn energiebeheersing en veiligheid één van de belangrijkste pijlers waar wij rekening mee houden. 

BINK Elektro heeft alleen de laatste 5 jaar al meer dan 11 scholen geïnstalleerd. Met een projectteam speciaal gericht op scholen, verzorgen wij het gehele traject voor het ontwerp, de installatie en nazorg van complete elektrotechnische installatie in het onderwijs. Je kan bij ons terecht voor zowel nieuwbouw- als renovatievraagstukken. 

"Wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen"

Wij zijn een modern autobedrijf in het exclusieve segment. We hebben de laatste jaren steeds meer elektrische auto’s in ons assortiment. Om deze op te kunnen laden, hebben wij BINK Elektro gevraagd om met ons mee te denken over de verschillende laadoplossingen. We zijn hierin goed geadviseerd door Adrie van Geel en tot een passende oplossing gekomen. Zo heeft Adrie ons geadviseerd om laadpalen te kiezen, inclusief Dynamic Load Balancing. Hiermee voorkomen we overbelasting. Erg handig aangezien onze werkplaats veel energie vraagt tijdens openingstijden. Er gaat op dat moment minder energie naar de laadpalen. Als wij in de showroom of werkplaats minder stroom verbruiken, dan gaat er meer stroom naar de laadpalen. Dit systeem werkt super! Kortom, wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen.

Bespreek het met onze adviseur of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkelektro.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.