Smartlog Maasvlakte

DHG

In maart 2020 werd bekend dat DHG en Havenbedrijf Rotterdam overeenstemming hebben bereikt over de uitgifte van ruim 30 hectare grond op het nieuwe Distripark Maasvlakte West. DHG heeft op het terrein een XXL-distributiecentrum ontwikkeld van 210.000 m2; vergelijkbaar met de oppervlakte van 42 voetbalvelden. Daarmee is het de grootste logistieke ontwikkeling ooit in Nederland.

Geheel in lijn met haar groeiambitie, heeft BINK Elektro de opdracht ontvangen van Top Installatiegroep voor de elektrotechnische installaties van het XXL-distributiecentrum. BINK Elektro, onderdeel van BINK Groep, startte begin 2021 met de uitvoering. Ralph Bink, DGA BINK Groep, is verheugd met deze opdracht; "We zijn trots dat we deel mogen uitmaken van het team dat dit nieuwe mega distributiecentrum bouwt. Deze opdracht past helemaal in onze strategie, met belangrijke focus op productie- en logistieke omgevingen". Met de installatie zijn kilometers kabelgoot, bekabeling en lichtlijnen gemoeid. 

Kijk mee en ervaar zelf hoe groot 210.000 m2 is!

Geleverde oplossing

Logistiek

BINK Elektro is totaalinstallateur voor elektrische installaties in distributiecentra. In de logistiek gaat het werk altijd door. Om deze continuïteit te waarborgen is het belangrijk dat je kan rekenen op de installaties in jouw pand. Naast basisvoorzieningen zoals elektra, verlichting zijn zaken als beveiliging en duurzaamheid wellicht ook van belang. 

In samenwerking met BINK Beveiliging en BINK Solar zijn wij een totaalinstallateur. Wij hebben drie expertises onder één dak, maar jij hebt maar één aanspreekpunt. Onze projectleider coördineert alle werkzaamheden die nodig zijn voor een strakke uitvoering. 

"Wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen"

Wij zijn een modern autobedrijf in het exclusieve segment. We hebben de laatste jaren steeds meer elektrische auto’s in ons assortiment. Om deze op te kunnen laden, hebben wij BINK Elektro gevraagd om met ons mee te denken over de verschillende laadoplossingen. We zijn hierin goed geadviseerd door Adrie van Geel en tot een passende oplossing gekomen. Zo heeft Adrie ons geadviseerd om laadpalen te kiezen, inclusief Dynamic Load Balancing. Hiermee voorkomen we overbelasting. Erg handig aangezien onze werkplaats veel energie vraagt tijdens openingstijden. Er gaat op dat moment minder energie naar de laadpalen. Als wij in de showroom of werkplaats minder stroom verbruiken, dan gaat er meer stroom naar de laadpalen. Dit systeem werkt super! Kortom, wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen.

Bespreek het met onze adviseur of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkelektro.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.