Herontwikkeling woonzorgcentrum Uitzicht

Woonzorgcentrum Uitzicht

In Vlaardingen heeft Cedrah in de zomer van 2021 een nieuw woonzorggebouw in gebruik genomen. BINK Groep heeft het woonzorgcentrum in twee fasen voorzien van een totaalinstallatie met duurzame elementen. Zo produceren de 216 zonnepanelen 68.000 Wh aan groene stroom per jaar en zorgen twee warmtepompen voor de verwarming en het warme tapwater in het gebouw. Er zijn in dit project 52 zorgstudio’s (fase 1) en een nieuw entreegebouw (fase 2) geïnstalleerd.

De nieuwbouw maakt deel uit van woonzorgcentrum Uitzicht, dat voorheen bestond uit een zorggebouw en een woongebouw. Om de beide gebouwen (daterend uit 1974) aan te passen aan de huidige duurzaamheidseisen en de bewonersbehoeften is besloten om het woongebouw te renoveren en pal naast het zorggebouw de nieuwbouw te realiseren. Na de oplevering van de nieuwbouw is Slokker Bouwgroep direct begonnen met de sloop van het oude zorgblok. Het gebouw dat is gesloopt stond nagenoeg tegen de nieuwbouw aan. Op de vrijgekomen ruimte van het oude zorggebouw is fase 2 (entreegebouw) gebouwd. Het entreegebouw bestaat uit een centrale balie en restaurant met bijbehorende keuken.

De installatie

 • Licht- en krachtinstallaties
 • Data installatie
 • PV-systeem
 • Verlichtingsinstallatie
 • Decentrale noodverlichtingsinstallatie conform NEN1838
 • Voorzieningen in de horeca keuken en het restaurant
 • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie en de koppeling met het zusteroproepsysteem
 • Voorzieningen voor zorgdomotica
 • Luchtbehandelingsinstallatie
 • Sanitaire voorzieningen
 • Warmtepompen
 • Split unit airconditioner in de MER-ruimte
Geleverde oplossing

Zorg

In de zorg wordt er vaak net wat meer van een gebouw verwacht. Dat beetje extra zit 'm vaak in de installaties; een goedwerkend beveiligingssysteem, toegangscontrole en een oproepsysteem voor patiënten of ouderen. De juiste elektrotechnische installaties maken het prettig wonen en verblijven. En ze maken het mogelijk dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Veiligheid en comfort staan op één!

BINK Elektro is de huis installateur bij tientallen zorginstellingen in de omgeving West-Brabant. Wij zorgen voor continuïteit van hun elektrische installatie en nemen het onderhoud uit handen. Hierbij zorgen we ervoor dat de bewoners en medewerkers zo min mogelijk overlast ervaren. 

20220602-binkgroep-uitzicht-vlaardingen-spotcompanion_5866.jpg

"Wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen"

Wij zijn een modern autobedrijf in het exclusieve segment. We hebben de laatste jaren steeds meer elektrische auto’s in ons assortiment. Om deze op te kunnen laden, hebben wij BINK Elektro gevraagd om met ons mee te denken over de verschillende laadoplossingen. We zijn hierin goed geadviseerd door Adrie van Geel en tot een passende oplossing gekomen. Zo heeft Adrie ons geadviseerd om laadpalen te kiezen, inclusief Dynamic Load Balancing. Hiermee voorkomen we overbelasting. Erg handig aangezien onze werkplaats veel energie vraagt tijdens openingstijden. Er gaat op dat moment minder energie naar de laadpalen. Als wij in de showroom of werkplaats minder stroom verbruiken, dan gaat er meer stroom naar de laadpalen. Dit systeem werkt super! Kortom, wij zijn erg tevreden en raden BINK Elektro aan als je op zoek bent naar laadpalen.

Bespreek het met onze adviseur of vraag een projectcalculatie aan

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

info@binkelektro.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.