transformatorstation

Transformatorstation

Groeit jouw bedrijf hard of heb je veel energie nodig voor jouw onderneming? Dan kan het zijn dat je een zwaardere aansluiting nodig hebt dan die de netbeheerder standaard aanbiedt. Een transformatorstation is dan de oplossing. Hieronder lees je alles over transformatorstations en wat BINK hierin voor je kan betekenen. Liever direct advies van een specialist? Neem dan contact met ons op.

Vraag een offerte aan

Wat is een transformatorstation?

In een transformatorstation, ook wel traforuimte genoemd, staan transformatoren die zorgen dat hoogspanning omgezet wordt naar midden- of laagspanning en omgekeerd. Hierdoor kunnen verschillende netspanningen met elkaar verbonden worden.

Kort samengevat maakt een transformatorstation in de meeste gevallen van hoogspanning dat aangeleverd wordt door de netbeheerder, bruikbare spanning voor in huizen (woonwijken), grote panden en bedrijven. Met de ontwikkelingen omtrent energietransitie bieden transformatorstations ook de uitkomst bij wind- en zonne-energieparken.

Verschillende soorten en maten

Transformatorstations zijn niet allemaal hetzelfde. Afhankelijk van jouw situatie en wensen, adviseren onze specialisten een bepaald station. We houden daarbij rekening met het vermogen dat jouw bedrijf nodig heeft, nu en in de toekomst. Maar niet alleen het energieverbruik telt mee, ook zijn er stations met verschillende doeleinden en locaties. Over het algemeen kan je deze onderverdelen in drie groepen: de betreedbare transformatorstations, de inpandige transformatorstations en de compactstations. Samen kijken we graag naar welke oplossing het beste past bij jouw bedrijf, pand of productiehal.

betreedbaar station

Betreedbaar station

Niet elk pand heeft ruimte beschikbaar voor een transformatorstation. Een betreedbaar station biedt de mogelijkheid om het station los te plaatsen van het (bedrijfs)pand. Het wordt geplaatst in een aparte ruimte op het terrein. Het transformatorstation is betreedbaar. Dat wil zeggen dat een installateur naar binnen kan om de spanningsinstallatie te bedienen en te onderhouden. Het station wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is.

inpandig

Inpandig transformatorstation

Wanneer je een nieuw pand laat bouwen of het bestaande pand uitbreidt met een aanbouw, kun je kiezen voor een inpandig transformatorstation. Houd bij de ontwerpfase dan al rekening met de eisen van de technische ruimte, de bereikbaarheid bij storingen, de ventilatie en de uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.

Een inpandig transformatorstation is een transformatorstation dat zich in een gebouw bevindt. Het voordeel hiervan is dat het station snel op locatie kan worden opgesteld en aangesloten. Een inpandig station kan gemaakt worden met toegang van binnenuit of met een toegangsdeur van buitenaf. BINK adviseert je graag over de eisen en mogelijkheden en realiseert een duurzame oplossing voor jouw energievoorziening.

compactstation

Compactstation

Compactstations zijn kleinere transformatorstations die speciaal zijn ontworpen voor als er weinig ruimte beschikbaar is. Als er in het pand geen ruimte is voor een inpandig transformatorstation en buiten op het terrein de ruimte beperkt is voor een betreedbaar station, dan kan een compactstation van BINK de oplossing zijn. Ondanks dat een compactstation kleiner is, kunnen wel alle voorzieningen erin geplaatst worden. In de fundering van het station bevindt zich een geïntegreerde kabelkelder. Dit stuk wordt onder de grond geplaats. Boven de grond zijn de componenten van buitenaf bereikbaar. In tegenstelling tot de andere stations is een compactstation niet betreedbaar. De compacte stations zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Ook voor jouw bedrijfspand zit er een passend model tussen.

Wil je weten welk station geschikt is voor jouw behoefte en locatie?
Neem dan contact op met van onze adviseurs.

Wanneer heb je een transformatiestation nodig?

Het moment dat je een transformatorstation nodig hebt, hangt af van het gewenste aansluitvermogen. Tot 173 kVA (3x250A) heb je voldoende aan de gebruikelijke laagspanningsaansluiting. Voor een hoger vermogen heb je een transformatorstation nodig.

Het verschil tussen groot- en kleinverbruiker

Grootverbruikers maken gebruik van een transformatorstation om te kunnen blijven draaien, zoals fabrieken, ziekenhuizen en kantoren. Maar wanneer behoor je tot de groep grootverbruikers en wanneer tot de kleinverbruikers? Je bent een grootverbruiker als je elektriciteitsaansluiting meer dan 3x80 ampère heeft en je gasaansluiting meer dan 40 kubieke meter per uur aan capaciteit heeft. De kosten worden ook anders in rekening gebracht. Als kleinverbruiker krijg je een maandelijkse voorschotfactuur van de energieleverancier. Aan het einde van ieder jaar ontvang je de eindafrekening. Grootverbruikers ontvangen naast de energierekening ook een factuur van de netbeheerder. Vergelijk de energieleveranciers/netwerkbedrijven voor je een station plaatst om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Klant aan het woord

20210616 binkgroep bredeschooltholen spotcompanion 0650

"Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! "

Wij hebben de Brede School in Tholen geïnstalleerd. Het gehele bouwproces werd begeleid door JK Bouwconsult in opdracht van de Gemeente Tholen. Johan Koedood, namens JK Bouwconsult; “BINK mag trots zijn op dit project. Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! Door heel het team van BINK is er hoogstaand kwalitatief werk geleverd!”

Meer over de ervaring van Johan Koedood

In 4 stappen ben je voorzien van voldoende elektriciteit

 Na de volgende 4 eenvoudige stappen heb jij altijd meer dan voldoende stroom.

  • Neem vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van BINK.
  • BINK brengt samen met jou de energiebehoefte in kaart.
  • De engineers ontwerpen de energievoorziening die perfect aansluit bij jouw elektrische infrastructuur en voldoet aan alle gestelde eisen.
  • Samen plannen we de plaatsing van het transformatorstation.

Service en onderhoud

Als eigenaar van een hoogspanningsinstallatie dien je volgens de Nederlandse wet- en regelgeving een Installatie Verantwoordelijke (IV-er) aan te stellen. Hier wordt niet altijd aan gedacht en soms is er ook geen geschikte medewerker voor in dienst. Met een onderhoudscontract bij BINK ben je voorzien van een ervaren IV-er, die ook het onderhoud uitvoert. Ieder transformatorstation heeft periodiek onderhoud nodig om de continuïteit van de bedrijfsvoering te garanderen. Onze Installatie Verantwoordelijke heeft alle technische kennis en de benodigde certificeringen in huis om dit uit te voeren.

Wat zijn de kosten

Je bent vast benieuwd naar de kosten van een transformatorstation. Dit is afhankelijk van de energiebehoefte, de mogelijkheden op de locatie en de specifieke wensen. Hiervoor kun je altijd vrijblijvend een offerte op maat opvragen bij een van de adviseurs van BINK.

BINK adviseert, installeert en onderhoudt

Ben jij benieuwd naar wat BINK voor jou kan betekenen? Met ons veelzijdige aanbod aan transformatorstations en ruime ervaring met het installeren, zorgen wij altijd voor het beste resultaat. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier of kom direct in contact met een van onze specialisten door te bellen naar 076 599 1700. 

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
groepsfoto BINK